Hartelijk bedankt voor jullie Bijdrage aan een bijzondere bietendag!!
 
De herfst is nu echt ingetreden terwijl we met de bietendag konden genieten van de laatste mooie zomerdagen. Er werd weer goed voor ons gezorgd van boven, wat de 30e bietendag een mooie omlijsting gaf. Voor dat het zover was, gaf het eerst nog de nodige stress voor de organisatoren om eerst genoeg ‘werkers’ te krijgen en daarna voldoende werkplekken. Maar het kwam allemaal weer goed. Twee bedrijven die op de laatste vrijdag nog ja zeiden “we hebben wel een mooie klus voor jullie” en een groep leerlingen die in het kader van hun maatschappelijke stage meewerkten. En zo kon de bietendag weer van start gaan bij 9 bedrijven en met een groot aantal sponsorlopers.
 
Mauricio uit Chili was bij ons en kon met eigen ogen zien hoe de bietendag nog leeft in Nederland. Samen met Mireille is hij bij verschillende bedrijven op bezoek gegaan en heeft hij meegelopen met de sponsorloop. Bij de start van de Bietendag was er voor Mauricio al volop gelegendheid om de vele bekenden te ontmoeten, bij te praten en mee te werken. Ook de leerlingen hadden veel interessante vragen voor Mauricio onder het werken door. 
 
Tijdens de sponsorloop, met het warme ontvangst middels de mooie muziek en zang van de broers Steltenpool,  was het mooi om te zien hoe de kinderen enthousiast mee deden. Mauricio kon de nieuwe aanwinsten bewonderen en op hoogte gebracht worden wie wie is, want vooral de kleintjes groeien snel. Bij de verschillende posten konden er naar schatten worden gezocht en geknutseld. Bij de laatste post speelde Susan de appels en peren van de bomen in de tuin van Dorus en Sandra. Het fruit kon meegenomen worden voor eigen gebruik. 
 
In het bietendagcafe heeft Mauricio en wij allen bij kunnen praten met veel bekenden en nieuwe mensen mogen ontmoeten. Samen met elkaar en de mooie Chileense live muziek was het een bijzondere dag, en ook namens Mauricio veel dank aan iedereen.
 
Voor ons gevoel kwam iedereen weer voldaan aan in het bietencafe. Waar ook weer muziek was van de broers Steltenpool met een mooi bietendaglied (zie de site voor de tekst)en van mensen van de groep Nederland helpt Chili. Maria van Nederland helpt Chili hield een inspirerend praatje over wat er met onze bijdrage in Chili is gebeurd. Door de inzet van middelen zijn niet alleen spullen gekocht, maar zijn er ook andere initiatieven genomen die op allerlei terreinen doorwerkten. Zoals vergunning voor de mensen om zich te vestigen op een plek in het dorp en daar hun huis te kunnen opbouwen en zo weer een nieuw leven.
 
Namens de organisatie: 
Heel erg bedankt!!

 

Zonder alle inzet van veel mensen kunnen wij niet en veel gaat er ongemerkt. Er is een schuur ingericht, er is verlichting, er staan kistjes. Er is eten en drinken, er staan bloemetjes, er zijn bietjes, bietenreceptenboekjes,bloembollen en walnoten. De kinderen kunnen spelen. Als we dat allemaal zien en meemaken op zo’n dag , en dan met name ook het contact met alle mensen is dat voor ons een belangrijke inspiratie.
Graag kijken we vooruit over hoe we bietendag op een mooie en vooral effectieve manier voort kunnen zetten. Al jullie suggestie voor de toekomst van de bietendag zijn van harte welkom! Bietendag bestaat al 30 jaar en het zou geweldig zijn als deze dag de komende 30 jaar met ons meegroeit!
En waar het voornamelijk om gaat is dat we vertrouwen hebben in onze projecten in Chili en dat we door willen gaan met het steunen van deze projecten. Mauricio heeft aangegeven dat er nog veel hulp nodig is en doordat hij nu weer volledig aanwezig is in Chili, hij zich daar weer helemaal op kan richten.
 
Opbrengst Bietendag  per 10 Oktober 2011:      € 12.000,00
 
Bedrijven waar is gewerkt:
Ter Hofstede, Wijdenes:                    fruitkweker
Herman Boon, Andijk :                      takkencultuur
Fa. J. Boots,Hem:                               bollencultuur
Smal,Oudendijk;                                bollencultuur
Rob de Wit,Andijk;                            bollencultuur
v.d.Gulik,de Goorn                            bollencultuur
P.v.d.Peet,Berkhout                            bollencultuur
Jaap Boender,                                               Hoogkarspel  snoeiwerk
Harder natuursteen                          onderhoud
Cees Bakker                                       Sierbestrating
 
En natuurlijk al diegene die ruim de sponsorlopers hebben gesteund met hun geldelijke bijdrage! Ondanks de crisis werd een heel mooi bedrag bij elkaar gelopen!
Ook is er op de 24e sept. in Hoogkarspel een oecumenische viering gehouden in het kader van de vredesweek . Het thema was Dromen over een huis van Vrede. De collecte kwam ten goede aan Bietendag .
Voor foto’s en meer informatie zie www.bietendag.nl voor de foto’s, het lied en een verzameling van uitspraken van Padre Dirk.
 
Natuurlijk hopen we jullie allemaal weer te zien in het volgende jaar!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bekijk hier het verslag van een leerling van het Clusius college: http://clusiuskrant.blogspot.com/2011/09/bietendag.html
 
Bekijk hier de uitnodiging van 2011 .
Klik hier om de uitnodiging in PDF te bekijken. Werkt het niet, klik dan hier voor een word document.

Bekijk hier de nieuwsbrief van 2011

Bekijk hier de terugblik van 2011.