Bietendagprojecten 2005

Dit jaar staat Bietendag in het teken “CIFAN –Jeugdorkest”. Een gedeelte van de Bietendagopbrengst zal besteed worden aan dit thema. Er zijn natuurlijk nog vele andere projecten die een bijdrage goed kunnen gebruiken. Naast het thema project, treft u hierbij een overzicht aan van de overige projecten die we dit jaar hopen te ondersteunen met de Bietendagopbrengst.

Studiebeurs voor 5 leerlingen van het “San Conrado” Lyceum
Sinds een aantal jaar zijn diverse leerlingen dankzij een kleine bijdrage van Bietendag in staat om voortgezet onderwijs te volgen. Oók dit jaar willen we deze groep de mogelijkheid bieden hun studie te vervolgen.
Gevraagde bijdrage: € 700

Studiebeurs voor Alejandra Winckler Valdès
De tweede dochter van een alleenstaande moeder in Futrono heeft de capaciteiten én de motivatie om een studie in de gezondheidszorg te volgen, alleen de middelen heeft ze niet.
Gevraagde bijdrage: € 980

Onkostenvergoeding voor twee diaken uit Futrono Sergio Villarroel en René Contreras
De gemeente Futrono bestaat uit 17 afgelegen dorpjes die soms moeilijk bereikbaar zijn. Ze bezoeken deze dorpen met eigen vervoer en de benzine is kostbaar.
Gevraagde bijdrage: € 415

Bijdrage voor de wederopbouw van de kapel van Maihue
In November 2004 is de kapel van Maihue afgebrand. Maihue is een kleine gemeenschap van ongeveer 15 Mapuche indianen families. De kapel is voor deze families dé centrale plek om samen te komen, van alles te organiseren en dus van groot belang voor het dagelijkse bestaan van de Mapuches van Maihue. Zij hebben zelf al een begin gemaakt met de reconstructie van de kapel, maar een bijdrage is zeer gewenst.
Gevraagde bijdrage: € 2100

Bijdrage voor de bouw van een mortuarium in Futrono
Het is al erg genoeg als je iemand verliest, maar extra treurig is het al je niet op een respectabele manier afscheid kunt nemen van je dierbare. In het eigen huis zijn er vaak geen faciliteiten, het huis is te klein, er zijn veel mensen die afscheid willen nemen, of ze kunnen het simpelweg niet financieren. De gemeente Futrono zou graag een plek willen creëren waar mensen bijeen kunnen komen en waar een begrafenis kan worden gehouden. Het is wel de bedoeling dat, indien er gebruik wordt gemaakt van de zaal, men een bijdrage betaalt.
Gevraagde bijdrage: € 4850

Studiebeurs voor Juan Francisco Vigorena Carrasco
Hij heeft z’n 3e jaar afgerond en de resultaten zijn erg goed. Het komende jaar zou hij zijn studie aan de universiteit van Santiago graag willen voortzetten.
Gevraagde bijdrage: € 833