Bietendag Projecten 2006

Dit jaar is er opnieuw een bijzonder project geselecteerd, namelijk het opzetten van een opvanghuis voor Aids-patiënten en/of mensen die besmet zijn met het HIV virus. Een gedeelte van de Bietendagopbrengst zal naar dit project toe gaan. Naast dit project zullen er ook andere projecten worden ondersteund met de Bietendagopbrengst. Veelal zullen dit bekende projecten zijn, zoals studiebeurzen en onkostenvergoedingen voor vrijwilligers etc. Het zijn belangrijke projecten waarmee we investeren in de toekomst van Chili.

Studiebeurs voor Carla Winckler Valdès Carla studeert bedrijfskunde. Het is haar 4e jaar op de universiteit van Valdivia en ze hoopt dit jaar af te studeren. Tot nu toe is haar studie gefinancierd met geld van 40mm. Het laatste jaar hoopt ze te kunnen afronden en dat zou mogelijk zijn met geld van Bietendag.
Gevraagde bijdrage: € 697

Studiebeurs voor 5 leerlingen van het “San Conrado” Lyceum Sinds een aantal jaar zijn diverse leerlingen dankzij een kleine bijdrage van Bietendag in staat om voortgezet onderwijs te volgen. Oók dit jaar willen we deze groep de mogelijkheid bieden hun studie te vervolgen.
Gevraagde bijdrage: € 700

Studiebeurs voor Alejandra Winckler Valdès Ook Alejandra zit in het laatste jaar van haar studie. Zij volgt de opleiding medische wetenschappen en is de beste student van haar jaar.
Gevraagde bijdrage: € 1115

Studiebeurs voor Juan Francisco Vigorena Carrasco Het komende jaar zou hij zijn studie aan de universiteit van Santiago graag willen voortzetten.
Gevraagde bijdrage: € 836

Onkostenvergoeding voor twee diaken uit Futrono Sergio Villarroel en René Contreras De gemeente Futrono bestaat uit 17 afgelegen dorpjes die soms moeilijk bereikbaar zijn. Ze bezoeken deze dorpen met eigen vervoer en de benzine is kostbaar.
Gevraagde bijdrage: € 418

Bijdrage voor de inrichting van de kapel van Maihue Met de Bietendagopbrengst van vorig jaar is een start gemaakt met de wederopbouw van de kapel in Maihue. De gemeenschap heeft heel hard gewerkt om de kapel weer op te bouwen. Ze zijn nu bezig om de kapel opnieuw in te richten met een altaar en meubilair. Hiervoor hebben ze al geld bijeen gebracht, maar hebben hier nog een aanvulling voor nodig.
Gevraagde bijdrage: € 1394