Bietendag Projecten 2007

Bouw & inrichting eetzaal voor arme leerlingen van het lyceum "San Conrado" Het themaproject van dit jaar is het opknappen en inrichten van een reeds bestaande ruimte in het San Conrado Lyceum. De ruimte kan voor meer doeleinden gebruikt worden, maar een belangrijk doel is het in te richten als eetgelegenheid, zodat de arme leerlingen van het San Conrado lyceum uit Futrono en omgeving samen kunnen eten van de maaltijden die worden aangeboden door het Ministerie van Onderwijs.
Gevraagde bijdrage Bietendag: €4.929

Opvanghuis voor mensen met Aids/besmet zijn met het HIV virus Het geld is nodig voor het onderhouden van een ruimte voor ontvangst, een luisterend oor en gezelschap, speciaal voor 15 mensen die leven met Aids/HIV besmet zijn. Tevens het verdiepen van de relatie van de vrijwilligers met de medici die de zieken bijstaan. Fase van financiering is om stabiliteit te geven aan de leiding van het project. Gevraagde bijdrage Bietendag: €1.410

Bijdrage voor de studenten Carla en Alejandra Winckler Valdes De één studeert bedrijfskunde en de ander studeert medische wetenschappen. Over een paar maanden hopen ze af te studeren.
Gevraagde bijdrage Bietendag: €422

Bijdrage voor de student Juan Francisco Vigorena Carrasco Ook dit jaar zou hij graag zijn studie aan de universiteit van Santiago willen voortzetten.
Gevraagde bijdrage Bietendag: €421

Onkostenvergoeding voor twee diaken uit Futrono Sergio Villarroel en René Contreras De gemeente Futrono bestaat uit 17 afgelegen dorpjes die soms moeilijk bereikbaar zijn. Ze bezoeken deze dorpen met eigen vervoer en de benzine is kostbaar.
Gevraagde bijdrage Bietendag: €422

Bijdrage voor de aankoop van muziekinstrumenten voor de gevangenis van Valdivia Door het vormen van een muziekgroep onder de gevangenen in de gevangenis van Valdivia wordt hulp geboden bij de reclassering. De bedoeling is ze gitaar te leren spelen in een muziekgroep binnen in gevangenis. Ze hebben 6 gitaren nodig en René zal het project leiden.
Gevraagde bijdrage Bietendag: €422