Projecten 2011
 
Samen met de mensen in Chili volgen wij op welke wijze wij ondersteuning kunnen bieden aan kleinschalige, concrete en directe projecten. Wij staan in direct contact met de mensen in Chili die op eigen initiatief deze projecten begeleiden binnen hun gemeenschap. Hier een kort overzicht:
1.    Project in Paillaco; voor vrouwen die seksueel misbruikt zijn en of in een gewelddadige thuissituatie zitten. Het doel is om de vrouwen hun zelfrespect en eigenwaarde terug te geven.
2.    Project in Futrono; voor het opzetten van een werkplaats waar de vrouwen diverse soorten handwerken kunnen leren, zoals het werken met verschillende stoffen, diverse schildertechnieken, etc.
3.    Project Corral; gemeenschapsproject voor ondersteuning en opvang die zich richt op mensen die kampen met een alcoholverslaving.
4.    Cifan; 21 jonge kinderen worden begeleid bij het leren bespelen van de viool. Deze kinderen komen uit de kansarmste gezinnen van Valdivia en kampen vaak met sociale problemen als mishandeling, straatcriminaliteit, verslaving, etc. Veel aandacht wordt besteed aan hun sociale omstandigheden en toekomst perspectief in samenwerking met de lokale jeugdzorg.
5.    Project Gevangenis Valdivia; houtwerk lessen voor bepaalde groep mensen in de gevangenis voor meer kansen op werk bij terugkeer in de maatschappij.
6.    Stichting Nederland helpt Chili;door het directe contact van deze Stichting met de mensen in Chili in het getroffen gebied van de aardbeving en de wijze waarop de projecten worden gesteund, blijven we hun werk volgen. De mensen van deze stichting in Nederland werken mee op de bietendag en samen met hen volgen wij de wederopbouw na de aardbeving in Chili in februari 2010.