Opleiding en ondersteuning van de gemeenschapsleiders – 1342 euro

Dit is een gemeenschaps project waarbij onderwijs-en opleidingsactiviteiten worden georganisseerd die zijn gericht op de leiders van een gemeenschap zodat ze zelf sociale projecten kunnen beheren ten voordele van hun eigen gemeenschap.  Onderwerpen zijn onder andere het belang van goed team werk, samenwerkingsverbanden en netwerken met andere maatschappelijke organisaties. 40 leiders van de stad Valdivia gaan deelnemen.


Zelfontwikkeling Workshop / personeel van CIFAN – 2684 euro

Dit betreft workshops en begeleiding voor de medewerkers van CIFAN. Zij zullen werken aan technieken van zelfzorg, mentale gezondheid en opbouwen van goede relaties in hun hulpverlening aan de deelnemers van Cifan. Door te werken aan goede onderlinge relaties willen zij werken aan een veilige omgeving om te wonen en te werken voor de deelnemers en werknemers. Op het moment dat de relaties tussen mensen verbeteren, verdiept dat de kwaliteit van het verblijf bij CIFAN en de bescherming van de deelnemers en hun families. Aan de  workshop nemen 34 personen deel.


Project Integrale Gezondheid in Herberg La Leona – 3100 euro .

Ook dit jaar steunen we het project van Anneke Kok gericht op de vrouwen in Talca en omgeving. Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor groepen vrouwen die in de hulp aan anderen voorbij gaan aan zichzelf. Ze hebben geen gelegenheid om bij te komen  en uit te rusten en missen soms technieken om zich zelf te zelfbeschermen. Deze bijeenkomsten geven die gelegenheid waardoor ze nieuwe energie kunnen opdoen, technieken leren om zichzelf beter te beschermen en daarmee ook weer anderen beter kunnen bijstaan.

 

Bekijk hier de bedankbrief van bietendag 2014.