Indruk Bietendag 2007

Wat was het weer een mooie dag.

Het thema was: "Samen werken, samen beleven"

En zo is de zaterdag van de 6e Oktober weer voorbij. Het was lekker weer, om er een echte mooie dag van te maken. Ruim 75 mensen hebben bij verschillende bedrijven gewerkt ; Dekker glascultuur/ Harder Natuursteen, Herman Boon heesterbedrijf, Smal bollen cultuur, van Hal Fruitbedrijf. Een groepje van 4 personen hebben zitten klaverjassen en er hebben 85 personen mee gedaan aan de sponsorloop.

Prachtig hoe mensen in deze drukke tijd een dag vrij maken en van ver naar West Friesland komen voor het goede doel. Je voelt daarom dan ook die speciale sfeer, waar het wel verdiende biertje, ‘smiddags in het bietendagcafé goed smaakte, en ook genoten van de geschonken koeken , kinnebakspek, brood , appelen en de zelfgemaakte salades.

Na de optelling van de resultaten van werken, lopen en giften stond de teller op € 14.200,00. Niet te geloven zo’n mooi bedrag. Zo kunnen we doorgaan met de projecten. Dit jaar voor de inrichting van een eetlokaal voor de arme leerlingen op een school in Futrono, voor het afbouwen van een verbrandde kapel in Maihue. Ook voor het prachtige werk van CIFAN, een stichting die zich inzet voor de opvang van straatkinderen en hun familie en via muziekprojecten weer een stukje discipline bijbrengen om zich staande te houden in de samenleving en voor het verder uitbouwen van het opvang project voor Aids en HIV patiënten. Met blije gezichten en een voldaan gevoel zijn we weer huiswaarts gegaan. Mocht u als nog steun willen geven dan kan dat op rek.52.63.53.147 t.n.v. Fondos Solidarios Padre Dirk de Wit te Grootebroek Namens de organisatie Bietendag; Afra en Jan Mekenkamp, tel. 0228 517836

 

Foto's bietendag 2007