Projecten 2010
 
2010 stond in het teken van de aardbeving. Chili is in 2010 getroffen door een aardbeving.
Op 27 februari 2010 werd Chili getroffen door een krachtige aardschok met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. Meer dan de helft van de inwoners van het land werd er door getroffen. De Chilenen zijn wel het een en ander gewend wat betreft aardbevingen, maar deze schok duurde zes lange minuten en velen vreesden dat ze het deze keer niet zouden overleven. De aardbeving was voelbaar van Valparaíso in het noorden tot Araucanía in het zuiden en tot nu toe telde men ook 270 naschokken. Het was de krachtigste beving sinds 1960 en er kwam vijfhonderd keer meer energie vrij dan de schok die enkele weken eerder het Caribische eiland Haïti trof.
 
De eerste noodhulp is geboden maar de wederopbouw vraagt een veel langere tijd en meer middelen. Wij als de Bietendag willen bijdragen aan die wederopbouw. Een aantal aanvragen voor hulp hebben we ontvangen.
-      Anneke kok: bijdrage voor het gemeenschapshuis Domodungu in Talca en psychologische hulp aan vrouwen die nog steeds amper van huis durven. Er zijn nog steeds naschokken, gemiddeld een per week.
 
 
Andere projecten:
-      het onderhoud van Salon Parroquial Padre Dirk in Corral.
-      Voortzetting van de groep Cifan