1.       Mantelzorg support Valdivia: 2000 euro 
 
Via Mauricio hebben wij een project voorstel ontvangen voor mantelzorg support: het vormen en financieren van  een team (6 personen) die zijn gewijd aan het "redden" van arme en  verlaten ouderen, zonder familie, met het doel om hen in contact te brengen met de juiste voorzieningen (gezondheid en sociale steun van de staat, van de stad van Valdivia).  Het doel wordt "het redden" van 20 ouderen van de stad van Valdivia tijdens het jaar 2016, zodat zij in contact gebracht zijn en verzorgd worden door de bevoegde instanties van de staat. Bijdrage is voor het financieren van het team, transfers/vervoer van de ouderen, voedselvoorziening en verzorging.
 
 
2.       Residentie Mi Familia Cifan: 4600 euro
 
Wij ontvingen het slechte nieuws dat er op woensdag 29 juli een grote brand is geweest in “Residentie Mi Familia CIFAN", het tehuis waar men ernaar streeft de kwaliteit van leven voor kwetsbare kinderen te verbeteren. Gelukkig is niemand gewond maar de kinderen van Residentie Mi Familia hebben alles verloren als kleding, speelgoed, bedden, boeken, etc. De Bietendag organisatie heeft ervoor gekozen om ze te helpen hun huis weer op te bouwen d.m.v. te investeren in nieuw meubilair voor gezamenlijke ruimtes, bedden, beddengoed, matrassen en speelgoed.
 
 
3. Project Integrale Gezondheid in Herberg La Leona: 3000 euro
 
Net als vorig jaar geven we een bijdrage aan Herberg La Leona voor het organiseren van bijeenkomsten voor vrouwen door vrouwen. Het coördinerend team van La Leona is dit jaar volledig vernieuwd met nieuwe jonge vrouwen en voor hen wordt een “team-building” weekend georganiseerd zodat zij vol energie de mooie werkzaamheden van Herberg La Leone voort kunnen zetten. Zoals bijeenkomsten en uitrustdagen voor groepen vrouwen die vrijwillig diensten leveren  en zorgen voor anderen. Een ander weekend is voor vrouwen uit het door de tsunami van 2010 geteisterde Constitución. Deze vrouwen hebben de afgelopen jaren veel werk verzet voor de opbouw van hun buurt met bijdragen van de Chileense staat. Aan de psychische gevolgen van de ramp is echter nauwelijks aandacht gegeven. Domodungo wil deze vrouwen opvangen gedurende een aantal dagen in haar herberg in Vilches zodat ze weer nieuwe energie krijgen voor het vele vrijwilligerswerk die zij leveren.
 
 
 
4.       Extra project 2015. Gezondheids centrum Nepal:  5000 euro
 
Het gaat om de ontwikkeling van een Gezondheids centrum voor een berggemeenschap in Nepal. Door de aardbeving zijn de mensen letterlijk alles kwijt geraakt en werken zij hard om hun gemeenschap weer op te bouwen. Corrie en Co Reijnders hebben nauwe banden met de dokter die dit centrum wil opzetten. Deze dokter hebben zij jaren geleden als jong jochie ontmoet. Een enorm gedreven man die zich heeft opgewerkt tot dokter. Onze bijdrage zal met name gaan naar de investering in het gebouw en de benodigdheden. De Stichting “HB” N zal de andere helft van het project financieren. Voor meer informatie over deze Stichting zie www.shbn.nl. Ook organiseert deze Stichting op 20 september een sponsortocht.